perjantai 25. lokakuuta 2013

Lankatöiden tuotoksiaSyksy on aloitettu lankatöiden merkeissä sekä seiskojen että kasien kanssa. Monenmoista tuotetta on jo valmistunut - juuri sopivasti kylmenevään säähän käyttöön otettaviksi.

Jonna S. (7 lk) on ahkeroinut useita töitä: sukkien jälkeen  oli vuorossa Huopanen-langasta neulotut tossut, joiden koko oli melkoisen suuri ennen pesukoneessa pyöristystä. Kuvan vihreä sukka on normaali n. 38 kokoinen villasukka.


Pesun jälkeen varsinkin valkoiset Iidan (M. 7 lk) neulomat kutistuivat vähän liikaa eikä venyttäminen onnistunut riittävästi. Varastosta löytyi onneksi styrox-lestit, joiden päälle saatiin molemmat tossut venytettyä (voimaa käyttäen...)ja lopputulos oli juuri sopiva.Hyvät tossut koekäytössä


Iida päätti vielä koristella tossujaan neulahuovutus-sydämellä


Kaisa T (8 lk) on ollut viime vuotiseen tapaan hyvin tuottoisa lankatyö-jaksolla. Kuvassa pikkusiskolle neulotut Kerttu-sukat, joiden ohje löytyi netistä:

http://uhoavagnu.blogspot.fi/2007/03/kerttu-sukat-kerttu-socks.html

Kaisa neuloi myös muhkeat palmikko-lapaset, joiden ohjeen suunnitteli itse Kelo-langalle sopivaksi.

Ohje palmikkolapasiin löytyy tästä


Myöskään Iida ei ole tyytynyt tekemään vain yksiä sukkia, vaan lisätyönä syntyi mm. nämä lämpöiset harmaat villasukat, jotka neulottiin kaksinkertaiseta langasta (Novitan Huurre ja Kaarna)


Jonna ja Iida ovat kerenneet kokeilemaan myös piilosilmukoilla virkattujen  lapasten tekemistä. Jälleen todettiin tämän tekniikan olevan helppo ja nopea.

http://www.kaspaikka.fi/virkkaus/lapaset/piilosilmukkalapaset.html
Aino (8 lk) aloitti lankatyö-jakson tekemällä pipon, joka on jo käytössä. Seuraavaksi hän päätyi tuubi-huivin neulomiseen peruspatentilla. Lanka kaksinkertainen Novitan . Lopputuloksena lämpöinen ja kuohkea tuubi.Tämä upea väri-iloittelu Seiskaveikka-langalla ei ole  ts-tunneilla valmistunut, vaan Ainon kaverin vapaa-ajallaan/välitunnilla tekemä pitkä edestakaishuivi.

5 kommenttia:

 1. Olisikohan mahdollista saada noiden ihanien palmikkolapasten ohje? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Palmikkolapasten ohje tehtiin lapaset neuloneen oppilaan kanssa yhdessä ja ei taida olla tallessa. Voisin tehdä sen uudestaan ja julkaista sen pikimiten - viikon sisään. Pitikin se tehdä omaankin tarpeeseen
   :) :) :)

   Poista
  2. Suurkiitos! Jään innolla odottamaan :) Ensikertalaisena en uskalla itse alkaa säätämään.

   Poista
  3. Hei Anonyymi!
   Nyt on ohje julkaistu! Toivottavasti siitä on hyötyä!

   Poista